Gumilemez, - Görgő, - Heveder, - Szállítószalag

Műszaki gumilemezek, csúszásgátlós gumiszőnyegek, elektromos szigetelő szőnyegek, istálló- és rámpaszőnyegek,szállítószalag görgők,szállítószalag pályák, gumihevederek, tervezéstől a kivitelezésig.

Hajtó-, Feszítő-, Fordítódobok

gurollbelt_gorgok_dobok

A hevederpálya dobok részei a szállítószalag pályáknak, a szállítószalag mozgásirányának megváltoztatására szolgálnak. A szállítószalag pályákon hajtó, feszítő, fordító és köztes (térítő) dobokat használnak.
A hajtó dobok a szállítószalag mozgatásához szükséges húzóerő átadására szolgálnak.

A feszítő dobok a hajtódob és a szállítószalag közötti átfogási szög növelésével a tapadási erő fokozására szolgálnak. A feszítő dobok a hajtó dobok közelében kerülnek felszerelésre.

Köztes (térítő) dob a heveder mozgásirányát változtatja meg. Ilyen dobokat nagyhosszúságú hevederpályákon használnak.

Dobokat használnak sima felülettel és bevonattal. A dobborítás a kerületi húzóerő és a szállítószalag és dob közötti tapadási együttható fokozásával megnöveli és tartóssá teszi a palást élettartamát. Dobborításként többek közt „v” vagy trapéz mintázatú gumit használnak, a 3-4mm mély bordák a víz és szennyeződés elvezetésére szolgálnak. A dobborítás vastagsága 6-16mm vastagságú lehet a megrendelő igényi szerint.

gurollbelt_dobok

A dobgumizás kialakítása hordós (bombírozott) is lehet, mely segít a heveder terelésében.

palyakiegeszitok_grb

 

HAJTÓDOBOK
A hajtó dob a szállítószalag mozgatására szolgáló mechanizmus (szerkezet). A húzóerő átadására szolgál, mely a szállítószalag mozgatásához szükséges. A dob forgatása egy reduktoron keresztül történik, melyet egy villanymotor, vagy egy motor-reduktor hajt meg. A dob jó minőségű öntöttvasból, vagy adott típusú acélból készül. Ezek a szükséges műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, így biztosítják a hosszú élettartamot bármely üzemelési körülmények között. A hajtó dob valamennyivel szélesebb, mint az általa meghajtott szállítószalag. Ezáltal megelőzhető a szállítószalag lecsúszása, vagy egyéb működés közbeni probléma. Mivel minden hajtó dob fontos jellemzője az átadott hajtó erő, ez biztosítja a hajtó dob nagyfokú effektivitását, a dobok felületének nagy tapadási együtthatóval kell rendelkezniük. A hajtó dobokat sima és bélelt palásttal is gyártják. A dobok palástját gumival burkolják a szállítószalaghoz való jobb tapadás érdekében. A technológiai kialakítástól függően a hajtó dobok lehetnek a szállító szalagpálya elején és végén.br />
Dobátmérők: 200 - 1000mm
Tengelyátmérők: 30 - 180mm
Dob palásthossz: 500 - 2200mm

Feltételes jelölés:   Hajtó dob 8080F-160-2

ahol:
     80 - szállító szalag szélessége 800mm
     80 - dobátmérő 800mm
     F - gumi borítással
     160 - csapágyátmérő 160mm
     2 - két tartókonzollal

gurollbelt_hajtodob

 

FESZÍTŐ- ÉS FORDÍTÓDOBOK
A nem hajtó dobok a szállítószalag pálya részei. Ezeket csoportosítjuk a fej részben, vagy a végtagban használatosakra, feszítőkre, fordítókra, terelőkre, leszorítókra. A nem hajtó dobokat feszítésre, a hajtó dob és szállító szalag közti tapadás fokozására, a szállítószalag megcsúszásának elkerülésére, a vízszintes szalagpályák mozgásirányának megváltoztatására szolgálnak. Ezek a dobok feszítő állomásokban, a szállítószalag töréspontjaiban, ledobó dobokként és stb. funkciókra használják. A nem hajtó dobokat széleskörűen alkalmazzák a hevederpálya kiemelkedő részein.

Dobátmérők: 200 - 1000mm
Tengelyátmérők: 30 - 180mm
Dob palásthossz: 500 - 2200mm

Feltételes jelölés: Hajtó dob 8080F-120
   ahol:
     80 - szállító szalag szélessége 800mm
     80 - dobátmérő 800mm
   160 - csapágyátmérő 120mm

gurollbelt_forditodob

 

elerhetoseg_101.jpg

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 11
Heti: 121
Havi: 646
Össz.: 140 210

Látogatottság növelés
Oldal: Hajtó-, Feszítő-, Fordítódobok
Gumilemez, - Görgő, - Heveder, - Szállítószalag - © 2008 - 2024 - gumi-heveder-gorgo-grb.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »